سلام بر دوستان عزیز و همراهان گرامی . . .
بریم سراغ بررسی آیفون 16 پرومکس :
بخش اول ( طراحی ) :
آیفون 16 پرومکس از فریم تیتانیومی و دو پنل شیشه ای تولید شده و از کیفیت ساخت بالایی برخوردار می باشد . فریم این دستگاه از تیتانیوم درجه 5 ساخته شده است . فریم تیتانیوم دارای روکش رنگ مات می باشد ، با این حال هنوز می توانیم آثار اثرات انگشت و چربی را بر روی آن مشاهده کنیم ، که این نکته مثبتی به حساب نمی آید . پنل جلویی شیشه ای از حاشیه بسیار باریک تری برخوردار است و همین موضوع باعث شده که به 92 درصد از پنل جلویی دسترسی داشته باشیم . به گفته اپل ، محافظت از این پنل ، بر عهده محافظ سرامیکی بوده که در مقایسه با نسل قبلی ، دو برابر قوی تر شده است . اپل با آیفون 16 پرومکس ، دکمه جدید کنتل دوربین را اضافه کرده است ، که با کرفتن از آن می توانید دسترسی سریع تر و راحت تری به تنظیمات مختلف دوربین داشته باشید . البته این دکمه به سوایپ کردن و مقدار فشار نیز واکنش نشان می دهد که از این طریق شما قادر خواهید بود ، میزان جذب نور و فکوس و بسیاری از موارد دیگر را تغییر دهید .
بخش دوم ( دوربین ) :
دوربین های جدید آیفون 16 پرومکس ، از سه حسگر ( 48 مگاپیکسلی با لنز عریض و مجهز به لرزشگیر اپتیکال ، حسگر 12 مگاپیکسلی با لنز پیروسکوپ تله فتو و زوم اپتیکال 5 برابری و درآخر حسگر جدید 48 مگاپیکسلی با لنز اولتراواید ) تشکیل شده اند . برای جزیره پویا ( داینامیک آیلند ) هم از دوربین 12 مگاپیکسلی استفاده شده است . البته عکس های ثبت شده در طول روز ، همچنان از مشکل اکسپوژر و کنتراست رنج می برد . جزئیات بالای ثبت شده ، گستره داینامیکی عریض و رنگ های طبیعی همچنان پا برجاست . مشکلی پیشتر به آن اشاره شد ، باعث می شود که تصاویر کمی سفیدتر باشند و نقاط تاریک هم به جای رنگ مشکی ، مقداری خاکستری دیده شوند . امتیاز دوربین بر اساس رتبه بندی DXOMARK 157 از 200 می باشد . رتبه چهارم بین تمام گوشی های پرچمدار می باشد .
بخش سوم ( نمایشگر ) :
پنل در نظر گرفته شده برای این گوشی از نوع OLED LTPO Super Retina XDR می باشد که از سایز 6.9 اینچی بهره می برد و تفاوت زیادی با نسل قبلی خود ندارد . برای کم کردن ضخامت نمایشگر ، رزولیشن پنل را به مقدار ( 1320*2868 ) رسانده اند و تراکم 460 پیکسل در اینچ ، این تضمین را می دهد که ما با نمایشگر فوق العاده باکیفیت و با جزئیات بیشتری مواجه هستیم . نرخ نوسازی این نمایشگر بین 1 تا 120 هرتز متغیر است و مغز هوشمند آیفون با توجه به موقعیت های نرم افزاری این رزولیشن را تنظیم می کند . پیشینه روشنایی این نمایشگر 2000 نیت اعلام شده که برای کارکردن در زیر نور آفتاب بسیار مناسب می باشد .
بخش چهارم ( سیستم عامل ) :
اپل در شانزدهیم نسل از آیفون های خود به سراغ هوش مصنوعی رفت که آن را APPLE INTEL-LIGENCE نام گذاری کرد . رابطه کاربری iOS 18 تغییر جدی در کاربری نسبت به نسل قبلی نداشته است . با این حال گشت و گذار بین منوهای دستگاه ، کاملا روان احساس می شود و خبری از کندی و لگ در آن نیست . البته خالی از لطف نیست که حافظه ی رم 8 گیگابایتی کمک شایانی در این موضوع می کند .
بخش پنجم ( سخت افزار ) :
پرچم دار تمام عیار اپل از تراشه A18 pro سه نانومتری بهره می برد که پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی آن ، 6 هسته ای می باشد . استفاده از چنین مشخصات سخت افزاری باعث شده که آیفون 16 پرومکس ، قدرتمندترین گوشی حال حاضر این شرکت آمریکایی باشد . کسب بالاترین امتیازها در بنچ مارک ها و اجرای بازی های کنسولی نسل نهم از نکات مثبت این دستگاه به شمار می آید . این گوشی در حافظه های 256 ، 512 و 1 ترابایت عرضه شده است .
بخش ششم ( باتری ) :
کمپانی اپل برای این گوشی پرچمدار از باتری 4685 میلی آمپر ساعتی استفاده کرده ، که بر روی کاغذ ظرفیتش از نسل قبلی خود بیشتر است . اپل این ادعا را دارد که این باتری ، بهترین باتری در تمام دستگاه های اپل تا به امروز بوده است . با استفاده معمولی و سبک مانند وب گردی ، تماشای فیلم وسریال و بازی کردن می تواند تا یک روز دوام بیاورد . آیفون 16 پرومکس از شارژ سریع 30 واتی نیز پشتیبانی می کند . برای شارژ 50 درصد این گوشی ، تنها به 30 دقیقه زمان نیاز داریم . همچنین شارژ بی سیم مگ سیف این گوشی ، به 25 وات افزایش پیدا کرده است .
بخش آخر ( جمع بندی ) :
نمایشگر بزرگ با حاشیه باریک
نکات مثبت : فیلم برداری آهسته با وضوح 4K و سرعت 120 فریم بر ثانیه
ماندگاری بالای باتری
تراشه پایدار و قدرتمند
---------------------------------------------------
ظاهر تکراری ، شاید باب میل خیلی از کاربرها نباشد
نکات منفی : عملکرد زوم می توانست بهتر باشد
عکاسی در شب همچنان جای بحث دارد
( منبع کتاب سال جی اس ام )